Stalowe garnki – uniwersalne wyposażenie do każdej kuchni
Garnki ze szkła, metalu, ceramiki, kamienia… Producenci wyposażenia kuchennego dają nam ogromne pole do popisu podczas kompletowania wyposażenia do domu. Mimo różnorodności oferty, wciąż największą popularnością wśród profesjonalnych szefów kuchni i amatorów cieszą się naczynia wykonane ze stali nierdzewnej. Dlaczego to właśnie stal jest szczególnie mile widziana w każdej kuchni? Sprawdź!
Wysoka trwałość
Naczynia wykonane z wysokogatunkowej stali o wysokim nasyceniu chromem i niklem wyróżniają się ponadprzeciętnie długą żywotnością. Antykorozyjny metal odporny jest na czynniki zewnętrzne, zarysowania i uszkodzenia mechaniczne, dzięki czemu w nienagannym stanie służy w kuchni przez długie lata. Co ważne, stalowe naczynia są kompatybilne ze wszystkimi rodzajami kuchenek (w tym płytą indukcyjną).
Wygoda użytkowania
Masz dość uciążliwego szorowania przypalonych resztek? Wymieniając wysłużony komplet na stalowe garnki, zapewniasz sobie ogromny komfort. Aby usunąć trudne do usunięcia zabrudzenia, wystarczy wrzucić garnek do zmywarki, która zajmie się resztą za Ciebie!
Oszczędność energii
W kolekcjach czołowych producentów (na przykład w sklepie internetowym gerlach.pl) znajdziesz naczynia z dnem składającym się z kilku dysków. Dzięki nowoczesnej budowie garnki szybko nagrzewają się i długo utrzymują ciepło, co pozwala na zredukowanie ilości zużywanej energii, a co za tym idzie – zaoszczędzenie niemałej kwoty na comiesięcznych rachunkach.
Garnek i naczynie żaroodporne w jednym
Wymieniając walory stalowych naczyń, nie sposób nie wspomnieć o ich odporności na wysokie temperatury. Dzięki swoim właściwościom stalowe garnki z powodzeniem mogą zastąpić klasyczne naczynia żaroodporne.